Ons derde kindje is geboren

In onze blogs nemen we jullie in briefwisseling mee in onze uitdagingen, onzekerheden, geluksmomenten en dromen.

Lieve Mark,

Eindelijk is het dan zover, ons bedrijf, ons ‘derde’ kindje ziet het levenslicht. Opeens zag ik de overeenkomst met het krijgen van een kindje. Lang hebben we getwijfeld of we echt een derde kindje zouden willen. Maar ondanks de aantrekkingskracht van baby’s hebben we uiteindelijk de keuze gemaakt om het niet te doen. Niet weer te kiezen voor mogelijk jarenlang slapeloze nachten, netals bij de andere twee. De weinige tijd die je dan overhoudt, voor jezelf, elkaar en de meiden. We zagen te veel bezwaren die niet opwogen tegen zo’n lief schattig kindje.

Daarnaast kwam ik tot het inzicht, dat nog een kindje mij niet zou brengen waar ik onbewust op hoopte, namelijk het gevoel dat ik een goed genoeg moeder ben. Dat ik met nog een kindje het nog een keer over zou kunnen doen en deze keer goed. Doordat ik altijd het gevoel heb gehad dat ik niet genoeg genoten heb van de eerste 2 keren, dat ik niet goed genoeg moeder ben geweest. Tot ik besefte dat we al 2 prachtige kinderen hebben waarvoor ik iedere dag weer opnieuw kan kiezen om de best mogelijke moeder te zijn. Daarvoor heb ik geen derde kindje nodig om dat aan mezelf te bewijzen. Wat een prachtige inzicht was dat en wat een rust bracht dat met zich mee.

En nu ons bedrijf, een jaar lang hebben we hiernaar toegeleefd. Eerst als een idee, daarna het besef dat dit echt is wat we samen willen doen. Het geloof dat wij echt het verschil voor anderen kunnen gaan maken, maar ook de onzekerheid of we het wel waar kunnen maken.

De verschillende ideeen over hoe ons bedrijf te starten, de spanning of we het echt zouden gaan doen en het inzicht dat we dit niet alleen kunnen. Dat we anderen nodig hebben om dit bedrijf geboren te laten worden en te kunnen opvoeden. Eigenlijk net als bij een echt kind :-).

En nu op 7 september, is het zover. We trekken de champagne open en toosten op de geboorte van Family Startup omdat we iedereen graag willen laten weten hoe belangrijk het is om je gezin te koesteren, om te werken aan het leven wat je met elkaar hebt en om er samen verantwoordelijkheid voor te nemen dat je de relatie die je met elkaar hebt goed houdt.

Wat ben ik ontzettend trots, en blij dat het nu echt zover is. Dat we dit echt samen gaan doen. We gaan samen verder als, partners, als ouders en nu ook als collega’s. Wat een feestje om met jou samen dit avontuur aan te gaan. Om elkaar nog beter te leren kennen, om te ervaren hoe we door deze samenwerking nog meer over elkaar en onszelf gaan leren.

Ik kijk er ontzettend naar uit en ben zo ontzettend blij dat jij naast mij staat op deze reis!

X

Leave a Reply

Your email address will not be published.