Tip: plannen geeft vrijheid

Leven zonder planning
Jaren leefden wij zonder enige planning. Dromen hadden we genoeg en mogelijkheden ook. ‘s Middags bepaalden we wat we ‘s avonds gingen eten; thuis of buiten de deur? Vakanties boekten we last-minute en bij voorkeur nog gewoon in de auto stappen en kijken waar we uit zouden komen. Weekendjes weg planden we op de dag voor vertrek.

Dit gaf ons het ultieme gevoel van vrijheid en controle. Maar niets was minder waar. Het zorgde ook voor de nodige last minute stress en toen onze dochters in ons leven kwamen, zorgde onze levensstijl voor teleurstellingen; want onze oppassen waren niet zo flexibel, ook onze ouders hadden een eigen leven en dat restaurant bleek toch niet zo geschikt met kinderen.

Inzicht
Een aantal jaren geleden hebben we het roer omgegooid. Programma’s als 365dagensuccesvol en Lifebook gaven ons het inzicht dat we het anders wilden. Want wij zagen ook wel in dat die droom maar zo ver weg bleef. We waren aan het zwerven. Het leven van vakantie naar vakantie gaf geen voldoening meer en was zeker niet voldoende voor een lang gelukkig leven

Uiteindelijk weten we allemaal dat doelen stellen en plannen helpt. Ik doe al jaren niet anders in mijn ‘zakelijke leven’, maar dat is werk en niet privé. Privé moet leuk en ontspannen zijn en blijkbaar had ik de overtuiging dat doelen stellen en plannen maken niet leuk was. Maar dromen uit laten komen wel …..


We plannen ons werk vaak beter dan ons leven

Terugkijkend realiseer ik mij pas hoeveel stress en onrust dat allemaal met zich mee bracht. En de grootste eye-opener; Plannen geeft vrijheid. Voor ons is dat jaren een contradictie  geweest, die twee dingen gingen in ons hoofd niet samen. Maar niets is minder waar! We hebben nu de dagelijkse basis op orde. We weten waar we naar toe werken, wat we elk kwartaal en maand willen bereiken. En daarmee ontstaat ruimte; ruimte in ons hoofd maar ook in tijd.

Wat doen we nu anders:

  • We hebben ons toekomst beeld gedefinieerd op verschillende onderdelen van ons leven: gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, gezin, onze relatie, opvoeding, kwaliteit van ons leven, financieel, etc,
  • We kiezen een thema per jaar en per kwartaal
  • We hebben een jaarplanning ingedeeld per maand, week en dag
  • We kijken telkens een kwartaal vooruit; wat willen we dit kwartaal bereiken
  • We hebben een gedetailleerde weekplanning 
  • En we hebben strategie sessies


Plannen betekent bewuster leven, bewust keuzes maken en richting geven aan ons leven. In plaats van het ‘overkomt’ ons.

Strategie sessies
Elk kwartaal plannen we een strategiesessie. Een dag of nachtje weg waarin we terugkijken en een kwartaal vooruit kijken. Zitten we nog op de goede weg, staan onze doelen nog, welk thema kiezen we voor het komende kwartaal en misschien wel het belangrijkste: het vieren van successen!

Voor het aankomende kwartaal hebben we een aantal belangrijke doelen staan, die de nodige planning verlangen. Dus hebben we dit keer gekozen voor een overnachting in de ‘business suite’ van  https://www.hotelstaats.nl/.  Want wat is er nu leuker dan te werken aan je droomleven en deze stap voor stap samen te realiseren.
 

Ben je er klaar voor?
Voel je in al je vezels weerstand? Geef het een kans en probeer het eens, want het werkt echt! En als bonus; het versterkt de verbinding tussen jullie!

Start klein met bijv. een week planning of een planning voor een gezamenlijk doel. Ga het vooral doen en doe het samen!

Hulp nodig?
Neem contact met ons op! We kunnen je de nodige tips geven en helpen bij het scherp krijgen van jullie gezamenlijke toekomstvisie. Het gevoel dat die visie ver uit elkaar ligt? geen punt! Ook daar hebben we ervaring mee en we hebben verschillende tools om jullie visies bij elkaar te brengen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.