Met deze relatietip zet je de juiste intentie voor jullie relatie.

Ook in onze relatie gaat het niet altijd van een leien dakje. De afgelopen weken, al voor de maatregelen rondom Corona, liep het bij ons niet allemaal even soepel. We stonden voor een grote uitdaging, omdat het met één van onze dochters niet zo goed ging. En waar we vaak onze patronen goed doorzien en snel kunnen schakelen om verbinding te herstellen, lukte dat nu niet zo goed. Het voelde echt alsof we op 2 verschillende werelden zaten, en het lukte niet om die werelden dichter bij elkaar te brengen. Door de situatie ontstond er fysieke afstand en mentale afstand. Juist in een periode waar we elkaar heel hard nodig hadden, raakte we van elkaar verwijderd. De irritaties groeide en het onbegrip ook. En dat doet pijn en is heel frustrerend. Want juist in tijden dat het moeilijk is, wil je juist bij elkaar terecht kunnen, de veiligheid voelen. En doordat dit niet lukte, voelde we ons heel erg alleen. 

Jezelf verdedigen
Veel mensen geven het hier op, accepteren dat het nu eenmaal zo is of gaan door om hun kant van het verhaal nog verder te verduidelijken, omdat je graag wilt dat de ander jouw wereld snapt en begrijpt. Want als de ander jou begrijpt en het met je eens is dan is er weer veiligheid. En juist deze houding zorgt voor nog meer afstand. Want die ander snapt vanuit zijn perspectief nog niet hoe het in jouw wereld is. En hoe meer je de ander wilt overtuigen van jouw verhaal, hoe meer de ander niet luistert en zich aan het voorbereiden is op hoe hij moet reageren op jouw verhaal. Klaar om zich te verdedigen. Herkenbaar?

Kies voor de juiste intentie
Ook wij belanden bijna weer in die valkuil, en gingen met een lijf vol emotie en boosheid naar bed. En toch lukte het ons op dat moment om het tij te keren. Waarom? Omdat we weten dat we van elkaar houden en we altijd en dan bedoelen we ook écht altijd, uitgaan van de oprechte intentie van de ander. Mark is er niet om mij pijn te doen, ook al voelen zijn woorden en zijn houding op dat moment misschien anders. En dat geldt ook andersom. Als ik hem niet uit laat praten, en mijn verhaal misschien wel belangrijker vindt in zijn ogen, dan doe ik dat niet om hem te kwetsen. 

Welk besluit maak jij?
Dus besluit, zeker nu je 24 uur per dag in elkaars aanwezigheid bent, dat je altijd uit gaat van de positieve intentie van de ander zowel die van je partner als van je kinderen. Want wanneer we ‘gedwongen’ worden om zoveel tijd met elkaar door te brengen dan komen patronen nog meer aan de oppervlakte en ontstaan er makkelijker irritaties en conflicten, terwijl je juist nu, in deze onzekere tijden het vertrouwen wilt hebben dat je altijd terug kunt vallen op een veilige basis en dit is belangrijk voor iederéén in jullie gezin. Wanneer je dit besluit kunt maken, dan heb je al een hele belangrijke stap gezet in jullie relatie. ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published.