Quarantaine wordt leuker met een fijne relatie

Herken je dit? Je voelt dat jullie even niet op dezelfde golflengte zitten. Jullie begrijpen elkaar gewoon niet! Je kunt de ander niet bereiken. Het lijkt wel alsof jullie compleet langs elkaar heen leven ondanks dat je nu elke dag samen bent. Je irriteert je steeds vaker en met de dag neemt de eenzaamheid toe. Wat je het eigenlijk het liefst zou willen is dat het gewoon ‘werkt’ tussen jullie, zonder steeds die afstand te voelen.

Omdat iedereen met een relatie soms wel wat hulp kan gebruiken en misschien juist wel nu in tijden van Corona, hebben wij iets leuks bedacht!


Irritaties nemen toe

Want het is niet niks om dag in dag uit dicht in elkaars omgeving te zijn. Het risico is dat kleine irritaties die er altijd al waren nu uitgroeien tot iets groters, of dat jullie juist je best doen om elkaar zoveel mogelijk te vermijden. Hoe gek ook, het is misschien juíst wel lastiger verbinding maken wanneer je zoveel tijd in elkaars aanwezigheid doorbrengt. Want naast alles wat er gedaan moet worden; werk, schoolwerk van de kinderen, huishouden, huisdieren, boodschappen, blijft er misschien maar weinig tijd over voor jullie relatie. Wij ervaren dit zelf ook. Voordat alles gedaan is en de kinderen op bed liggen, is bij ons alle energie wel verdwenen voor die dag. Het gevaar van elke avond Netflix ligt op de loer…. Weg verbinding, verdieping en intimiteit.

Dus hoe doe je dat dan?

Het samen leuk houden ook als het soms even niet zo voelt? Allereerst door je er bewust van te zijn dat het misschien even niet zo lekker loopt en om dan vervolgens niet te doen alsof er niks aan de hand is en hopen dat het vanzelf wel weer over gaat…. Hoe dan wel? Door dit op een fijne, en dus niet verwijtende manier bespreekbaar te maken zodat de ander je ook kan horen. En vooral dat laatste is niet altijd even makkelijk…

Jij bent niet enige

Ook wij moesten weer even zoeken hoe we ons tot elkaar verhouden, hoe we tijd vrij maken voor elkaar. En beetje bij beetje krijgen we dit helder, en voelen we de energie en de verbinding weer stromen.

Online sessie

En dat gunnen we andere stellen ook! Want het leven en deze tijd in quarantaine is gewoon veel leuker wanneer je een fijne relatie hebt met elkaar! En daarom geven we aan 5 stellen, die wel wat vernieuwde energie en verbinding in hun relatie kunnen gebruiken, een online dialoogsessie cadeau! Dus als jouw relatie dit ook wel kan gebruiken of als het je leuk lijkt om eens wat nieuws samen te proberen, laat dan hieronder een bericht achter. Het lijkt ons super om je verder te helpen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.