Hulp bij relaties: wat maakt ons anders dan andere relatietherapeuten?

Wanneer je besluit dat je wel wat hulp kunt gebruiken in je relatie, is het van belang dat je je beiden goed voelt bij (de aanpak van) een relatietherapeut. Omdat er tegenwoordig ZOVEEL keuzes zijn, vertellen wij je in dit artikel wat ons onderscheidt van die andere therapeuten. We laten je graag zien hoe wij het zouden aanpakken als jullie besluiten om aan je relatie te gaan werken!

Wat onze aanpak anders maakt dan al die andere coaches en therapeuten is dat we samen de gesprekken met jullie voeren waardoor het automatisch meer gelijkwaardig is. We zitten met vier mensen aan tafel, waardoor jullie niet het gevoel krijgen dat jullie iemand moeten overtuigen, je weet zeker dat je gehoord wordt. Daarnaast delen wij onze eigen ervaringen over onze relatie met jullie, zowel uit mannen- als uit vrouwenperspectief. Dit helpt om de dingen in perspectief te plaatsten en te laten zien dat iedereen vanuit een andere achtergrond beredeneert. We zijn gewoon allemaal anders!

 
Aandacht voor de goede dingen

Daarnaast is ons traject zo gemaakt dat we niet gaan zitten spitten in alle problemen. Natuurlijk komen we bij het stuk wat ervoor zorgt dat het even niet zo lekker gaat, maar wat wij vooral belangrijk vinden is dat we weer aandacht gaan geven aan dingen die wel goed gaan. Ook niet onbelangrijk; Waarom jullie elkaar ook alweer zo leuk vonden…. 

Zodra jullie weer weten waarom jullie ook alweer samen zijn, waarom het nu misschien even niet zo lekker gaat en jullie ook weten hoe je in verbinding met elkaar kunt blijven dan is het mogelijk om de wat moeilijkere onderwerpen te gaan bespreken. Want dit gaat nu eenmaal makkelijker als je je geliefd voelt en weet waarom de ander graag bij je is. 

En dat bespreken doen jullie met elkaar! Natuurlijk zitten wij erbij, maar jullie gaan niet via ons in gesprek zoals bij de meeste coaches en therapeuten. Wij helpen jullie om fijn met elkaar te praten, zodat je er zeker van kunt zijn dat je echt gehoord wordt door de ander.  Dit helpt jullie om het later zelf ook gewoon thuis te kunnen, zonder onze hulp. 

En hoe fijn is dat! Want zo voorkom je dat je:

  • Zes keer alles uit moet leggen hoe jij de dingen ziet
  • Je niet begrepen en/of gehoord voelt door  je partner
  • Je niet blijft hangen in de verwijten
  • Dat irritaties onuitgesproken blijven omdat je het idee hebt dat het toch geen zin heeft.

 Wij weten hoe het is

Daarnaast zijn wij gewoon ontzettend leuk om mee aan de slag te gaan. We zijn betrokken, enthousiast en we weten waar we het over hebben, gewoonweg omdat we het zelf doorleefd hebben. Dat maakt dat we heel goed kunnen aansluiten bij al die stellen die uitdagingen ervaren in hun relatie. We helpen je om met nieuwe ogen te kijken naar hoe je relatie tot nu toe gelopen is en de weg die het nog te gaan heeft.  We beloven niet dat we alles kunnen repareren, maar we beloven wel dat je met meer inzicht en bewustzijn over jezelf en je relatie weg gaat dan dat je binnen kwam..

Denk je door het lezen van dit blog; dit is precies wat onze relatie nodig heeft! Plan dan een vrijblijvende relatiecheck bij ons in. Samen onderzoeken we in 30 minuten wat jullie relatie nodig heeft om verder te kunnen groeien en om de liefde levend te houden!  

Leave a Reply

Your email address will not be published.