Hier wil je als aanstaande ouders écht over nagedacht hebben voordat de baby er is!

Naast dat het krijgen van een baby heel bijzonder en mooi is, gebeuren er ook andere dingen. Je bent straks niet alleen meer man/vrouw/partner/werknemer/ondernemer/zoondochter/broer zusvan, maar ook vader en moeder. Een rol die voor veel aanstaande ouders nieuw is. Ook wij dachten dat we goed voorbereid waren op de rol die ons te wachten stond.

Hoe moeilijk kan het zijn?!
We hadden enige kennis over de ontwikkeling van kinderen o.a. uit onze studies, we waren verstandige mensen en hadden de ervaring van onze eigen opvoeding. Wij zouden het wel redden met elkaar en de steun van onze familie. Daarnaast hadden we niet vaak conflicten en waren we het grotendeels wel met elkaar eens over wat voor leven we voor ogen hadden met kinderen. Dus hoe moeilijk kon het zijn?!

Nou, moeilijker dan je denkt! Want hebben jullie al nagedacht over:
✔Wat voor mens je wordt als je nachtenlang slecht geslapen hebt?
✔Wat je moet doen als blijkt dat jullie baby heel veel huilt of moeilijk slaapt?
✔Hoe reageer je als je kind een ander temperament heeft dan jijzelf?
✔Hoe je op elkaar reageert als je doodmoe en emotioneel bent?
✔Hoe je zonder verwijten bespreekt wie wat doet in huis ?
✔Wat je kunt doen als de intimiteit ver te zoeken is?
✔Hoe je in gesprek gaat over tijd voor jezelf?
✔Wat je kunt doen als jullie het niet eens zijn over de manier van opvoeden?

Familiebedrijf of droomgezin?
Wij hebben over deze rol niet goed nagedacht toen wij zwanger waren. Met als gevolg dat toen we eenmaal ouders waren, we onze behoeften niet uitspraken, voor elkaar dingen ging invullen en we langzaamaan alleen nog maar ouders waren die een ‘familiebedrijf runden’… Dit hoeft niet zo te gaan! Juist nú is de beste tijd om deze dingen met elkaar bespreken, nu je nog uitgerust bent en helemaal gek op elkaar. Om je hierbij te helpen én hierover in gesprek te gaan met elkaar, geven we een te gekke (zwangerschaps)cursus: Creëer een sterk ouderteam. Ben je er ook bij?
www.familystartup.nl/ouderteam

Werken jullie straks ook zo goed samen als een team?

Leave a Reply

Your email address will not be published.