Blog fundament relatie

Hoe sterk is het fundament van jullie relatie?

Wanneer je samen een baby krijgt is het van belang dat het fundament van je relatie sterk genoeg is. Er komt namelijk nogal wat op je af als je samen ouders wordt. Heb je voor de komst van de baby al problemen of irritaties dan kun je er zeker van zijn dat die alleen nog maar erger worden na de bevalling. Je krijgt allebei te weinig slaap en je hebt een nieuwe balans te vinden met elkaar. Dit zorgt voor de nodige stress waardoor je minder goed in staat bent liefdevol te reageren op elkaar.

Openheid in je relatie

Daarom is het verstandig juist nu de uitdagingen onder ogen te komen die er al zijn in jullie relatie. Vraag jezelf eens af, hoe is het met ons? Waar liggen onze uitdagingen? Hoe open durf ik tegen mijn partner te zijn als ik iets moeilijk vind, of als ik niet weet wat ik moet doen. Hoe vraag ik om hulp? In hoeverre durf ik mezelf te zijn zonder de angst dat de ander mij afwijst? Hoe belangrijk vind ik het om straks te kunnen bouwen op de ander en de controle wat los te kunnen laten? Ben ik in staat om dit ook te bespreken met mijn partner?

Weet je wat het is? Veel stellen ontdekken na de komst van de kinderen dat het fundament op instorten staat. Dat het eigenlijk nooit sterk genoeg is geweest. Wat ze dan doen is zich richten op wat er allemaal niet goed gaat en wat er zou moeten veranderen (en dan vooral wat de ander moet veranderen, want jij hebt al zoveel gegeven). De meeste stellen verzanden dan steeds verder in de verwijten waardoor ze elkaar al snel helemaal niet leuk meer vinden en denken dat ze met een ander gelukkiger kunnen zijn. Dit is een veelgemaakte fout!

Samen op ontdekkingstocht

De kans dat we namelijk gelukkiger worden bij een ander is niet zo heel groot als je niet ontdekt hebt waarom het fundament niet sterk genoeg was. Deze problemen zijn dus eenvoudig te voorkomen als je samen op ontdekkingstocht gaat, en onderzoekt hoe jullie fundament er voor staat en waar er wat herstelwerk nodig is. Zodat je dit liefde en aandacht kunt geven, ipv verwijten en kritiek. Klinkt veel beter toch? Dus de vraag is, op welke manier willen jullie je fundament aandacht geven? Achteraf waardoor het herstel werk veel groter is? Of gewoon van te voren zodat je snel achter verborgen gebreken komt?

Als we je uit eigen ervaring een tip mogen geven… doe het van te voren, als alles nog leuk en lief is aan de ander. Dat is zoveel makkelijker en leuker dan de route die wij hebben af moeten leggen. We helpen jullie hier heel graag bij dus mocht je ontdekken dat jullie fundament nog wat versterking kan gebruiken? Doe dat dan nu! Neem contact met ons op als je vragen hebt, of wilt weten hoe je dat fundament kunt versterken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.