Fase 1: de romantische liefde

Wij weten nog goed wanneer we elkaar voor het eerst écht ontmoetten. In de zomer van 2003 in het ‘Paleis’, een discotheek in Zaandam. Via een vriendin van Femke waren we met elkaar in contact gebracht, want ook al woonden we al een tijdje in dezelfde straat en hadden we elkaar al stiekem bekeken, verder dan dat was het nog niet gekomen. Totdat een vriendin van Femke ontdekte wie die leuke buurman was en zij ons samenbracht op die bewuste avond in het Paleis. Sinds die avond, is de liefde opgebloeid en waren we al snel onafscheidelijk.

Eerste fase van de relatiecirkel

Dit is het begin van de eerste fase van de relatiecirkel waar ieder stel in begint, namelijk de romantische liefde. Je ontmoet elkaar, en er is een ‘klik’, al snel voel je dat je nooit meer zonder die ander wilt, je voelt je helemaal compleet en je hebt vaak het gevoel dat je de ander al veel langer kent. Allemaal gevoelens die thuishoren in de fase van de romantische liefde. In deze fase doe je nog heel hard je best voor de ander en je gaat helemaal in elkaar op. Je ziet vaak alleen maar de mooie en leuke dingen aan de ander. Deze fase is bedoeld om ervoor te zorgen dat je verbonden raakt met elkaar, deze fase is de ‘lijm’ van de relatie.

De fases van de relatiecirkel

Jouw partner lijkt op je belangrijkste opvoeders

Wat er echter op een onbewust niveau meespeelt is dat je ander niet gekozen hebt omdat hij/zij zo leuk en lief is maar omdat de ander heel veel overeenkomsten (zowel positief als negatief) heeft met je belangrijkste opvoeders. Dit kan zijn in de eigenschappen die ze in zich hebben, maar ook in de energie die ze uitstralen. Geloof het of niet, maar het zijn vooral de negatieve eigenschappen die zorgen voor een waanzinnige aantrekkingskracht tussen elkaar. Waarom? Omdat je op dat stuk nog iets te halen hebt. Iets wat je niet van je ouders/opvoeders gekregen hebt. Veel mensen weten niet van deze fase en ook niet waar ze onbewust naar op zoek zijn als ze verliefd worden op een partner.

We zijn erg benieuwd wat jullie zo aantrok in jullie partner, deel het met ons en mocht je vragen hebben over deze fase, neem contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published.