§

Fase 3: de bewuste relatie

Na fase 1 ‘de romantische liefde’ en fase 2 ‘de machtsstrijd’ kom je in fase 3 ‘de bewuste relatie’ van de relatiecirkel terecht. De definitie van een bewuste relatie is een relatie die wordt gecreëerd door bewustwording van, en in samenwerking met de fundamentele drijfveren van onze onbewuste geest: veilig zijn, geheeld worden en heel worden. Iets gemakkelijker gezegd: een relatie die maximale emotionele en spirituele groei koestert.

Als je relatie niet goed gaat

Stel dat je er bewust van wordt dat het in je relatie niet zo lekker loopt. Er zijn dat een aantal scenario’s waarin je met je partner terechtkomt. Je doet alsof er niks aan de hand is, je accepteert dat dit is hoe een relatie is en leeft je leven en leeft min of meer langs elkaar heen, of je gaat uit elkaar. Voor veel stellen geldt ook dat één van de twee vaak al vertrokken is uit de relatie en/of verliefd is geworden op iemand anders.

Ga op zoek naar de oorzaak

Op dit moment gaan 1 op de 3 stellen uit elkaar. Wat ons betreft een gemiste kans als je niet onderzocht hebt wat maakt dat je in die situatie terecht bent gekomen en wat je hiervan kunt leren. Ook wij kwamen op het punt dat we niet wisten of we nog wel met elkaar verder wilden. Maar we wisten ook dat we geen kinderen hadden gekregen om vervolgens uit elkaar te gaan.

Vraag om hulp, dan komen jullie verder

We wilden snappen hoe het mogelijk was dat we op dit punt terecht waren gekomen. Wat wat er mis gegaan? Wij stapten toen de derde fase in, namelijk die van het werk doen en bewust worden van de patronen in onze relatie en welke bijdrage we daar zelf in hadden gehad. We wisten ook dat we dit niet alleen konden en zochten hulp bij een relatietherapeute. Dit was voor ons het begin van een grote shift in ons leven. We ontwaakten uit een diepe slaap en we namen verantwoordelijkheid voor ons leven en de acties die we tot dat moment hadden genomen. Het was tijd voor de bewuste relatie!

Ben je benieuwd hoe jullie relatie er op dit moment voor staat? Je kunt bij ons een gratis relatiecheck aanvragen. In 30 minuten onderzoeken we hoe je er voor staat in je relatie en wat er nodig is om verder te groeien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.