Mark & Femke

Wij zijn Mark & Femke

Partners, ouders, ervaringdeskundigen, therapeut, coach en relatie-experts.
Wij geven mannen, vrouwen en stellen die zich niet gelukkig voelen in hun relatie helderheid en vertrouwen om een nieuwe toekomst te creëren.

Met onze scherpte, kennis en ervaring laten we jullie zien wat er speelt. We houden een spiegel voor en brengen jullie weer in beweging. Soms confronterend, maar altijd liefdevol en met veel respect.

Ons sprookje leek over

Wij weten als geen ander hoe het is om te twijfelen en je niet gelukkig te voelen in je relatie. We hebben zelf ervaren hoeveel impact die twijfel kan hebben op de rest van je leven. Lange tijd leken wij namelijk voor de buitenwereld een stabiele relatie te hebben.

Het ging ons voor de wind: we hadden twee mooie, gezonde dochters en deden als gezin veel leuke dingen. Toch was het achter gesloten deuren niet zo rooskleurig: met twee jonge kinderen die de eerste jaren niet goed sliepen nam onze energie hard af. Hierdoor besteedden we weinig tijd meer aan onszelf en nog minder aan elkaar. We moesten die tropenjaren door, dan zou het wel weer goed komen.

Irritaties bleven onuitgesproken en zonder dat we het doorhadden raakten we steeds verder van elkaar verwijderd. Op het dieptepunt leek onze relatie voorbij. Er ontstond twijfel over ons leven, over wie we waren, over onze relatie. Hierdoor raakten we van elkaar verwijderd en ontstond er ruimte tussen ons in, ruimte die gevuld werd met andere verleidingen. Dit zorgde voor veel spanning, verdriet, boosheid en eenzaamheid in onze relatie. Omdat we geen idee hadden hoe we hierover met elkaar in gesprek moesten gaan, voelden ons allebei enorm machteloos. We zagen bovendien hoe onze kinderen reageerden op de spanning die er tussen ons was.

Een gelukkige relatie als basis voor een gelukkig leven

Wat we wél wisten is dit; We hadden geen kinderen op de wereld gezet om vervolgens uit elkaar te gaan. We waren het erover eens dat dit niet de weg voor ons kon zijn, ook al voelde het op dat moment wel als de meest logische stap. We zochten hulp.

Die relatietherapie heeft zoveel in gang gezet: we leerden welke patronen er in onze relatie geslopen waren en hoe die hadden bijgedragen aan de verwijdering. Ook ontdekten we hoe we met elkaar konden communiceren over wat ons dwarszat én over waar we naar verlangden.

We kwamen er al snel achter dat we dezelfde wens hadden: een gelukkige relatie als basis voor een gelukkig leven. Vanuit dit startpunt zijn we ons samen gaan ontwikkelen. We leerden onszelf en elkaar opnieuw kennen. Met elk gesprek kwamen we erachter dat we eigenlijk heel veel overeenkomsten hebben en hetzelfde uit het leven willen halen. We hadden elkaar na 10 jaar opeens zoveel te vertellen!

Door de relatietherapie konden wij na een moeilijke tijd opnieuw voor elkaar kiezen. We kozen ervoor om onze relatie opnieuw vorm te geven en onze liefde levend te houden. Nu helpen we andere stellen om diezelfde keuze te maken.

Over Femke

De veiligheid en gelukkige ontwikkeling van kinderen staat bij Femke altijd op de eerste plek. Zij is ervan overtuigd dat dit begint bij de ouders. Jarenlang heeft zij zich hiervoor ingezet binnen de jeugdzorg. Daarnaast heeft Femke zich ontwikkeld tot scheidingsmediator en kindbehartiger, zodat ze ouders en kinderen goed door een scheiding heen kon helpen. Na een paar jaar bleek haar passie niet te liggen bij het helpen bij scheidingen; Femke wil juist werken aan het behoud van de relatie. Daarom is zij opgeleid tot EFT (basis)therapeut, coach in Imago Relatietherapie en is zij als jarenlang als seniorcoach betrokken geweest bij het Jaarprogramma van 365 Dagen Succesvol.

Naast haar werk als relatietherapeut organiseert Femke regelmatig cacaoceremonies.

Over Mark

Het creëren van vernieuwing, positiviteit, verbinding en vrijheid is een rode draad in Mark’s leven. Het is zijn missie om bij te dragen aan een duurzamere en liefdevollere wereld. Hij doet dit door mensen te stimuleren om hun eigen leven te creëren en hun volle potentieel te benutten. Hij is er van overtuigd dat de wereld een stuk mooier wordt als iedereen z’n eigen leven leeft en niet dat van een ander.

Mark heeft altijd een enorme fascinatie gehad voor de menselijke factor, met name de invloed van iemands mindset op het succes in zijn of haar leven. Met een achtergrond in bedrijfskunde heeft hij zich de afgelopen jaren in verschillende rollen gericht op vernieuwing en innovatie. Nu is Mark in opleiding tot psychodynamisch therapeut, zodat hij nog meer mogelijkheden heeft om mensen in hun kracht te zetten en ze te helpen bij obstakels in hun leven.

Energie, vrijheid en geluk

In de jaren die volgden op onze “relatiecrisis” hebben we de uitdaging met beide handen aangepakt: hoe bouw je aan een duurzame, stabiele en bovenal gelukkige relatie?
Door onszelf en onze relatie onder de loep te nemen ontdekten we dat we enorm veel van elkaar kunnen leren en aan elkaar hebben. Inmiddels weten waar we staan als individu, als stel en als gezin.
We weten waar we, zowel persoonlijk als samen, heen willen groeien en wat we onze kinderen mee willen geven. Die gezamenlijke, duidelijke stip op de horizon geeft ons zoveel energie, vrijheid en geluk! 

Coaching         Mark & Femke          Veelgestelde vragen       Blog        Contact